Hälsa & harmoni näckros
 • Kontaktuppgifter

  Förlösa Kyrkby 723
  395 90 Kalmar
  Tfn. 073-65 934 65
  sara@halsaoharmoni.com

  Öppettider
  Mån-Tors 10.00-19.00 Fredag 10.00-17.00 Lördag 10.00-16.00 Söndag Stängt

  Instagram

  Nu kan du köpa dina Victus-hudvårdsprodukter direkt här online via min nya webshop!
  Gå in på länken nedan och välj enkelt de produkter du vill ha. I kassan sen så väljer du Klinik/Salong "Hälsa & Harmoni i Kalmar" och checkar ut. Betala via kort eller faktura och invänta sen din nya, fina hudvård!

  Victus webshop

Publicerat den 2 november, 2018

 

NYHET! Nu finns en ny, förbättrad maskin för permanent hårborttagning i salongen, Välkommen till nya Cellox 20!

Äntligen kan du bli fri från oönskad hårväxt och glömma både rakning och vaxning!

Med Cellox 20 försvinner håret för gott, både i ansiktet och på kroppen. Behandlingen passar både kvinnor och män.

Jag är stolt över att nu kunna erbjuda en av de bästa, mest effektfulla maskinerna inom hårborttagning i världen! Cellox 20 är en uppdaterad och förbättrad version av den äldre modellen Cellox 10.

Tekniken är en vidareutveckling av traditionell IPL-teknik. Den ligger väldigt nära lasertekniken vad beträffar såväl stabilitet, säkerhet som snabbhet, men utan smärta och biverkningar. Cellox 20 har helt enkelt tagit det bästa från de båda världarna och skapat det bästa sättet att ta bort hår permanent! Vad som är unikt med Cellox 20 är att den kan behandla upp till hudtyp 6 (mörkaste hudtypen) Den är dessutom mycket snabbare än andra system, vilket gör att dina besök hos oss för att bli hårfri blir mycket mer tidseffektiva. Cellox 20 är en svensktillverkad kvalitetsprodukt.

Hur fungerar det?
Traditionella IPL-system arbetar med korta och intensiva ljuspulser. Cellox-teknologin är en utveckling av denna befintliga teknologi som dels medför att styrkan och intensiteten i ljuset byggs upp blixtsnabbt, dels att ljuset bibehåller en stabil och jämn energi under hela pulsen. Genom att Cellox stabiliserar ljuset på detta sätt blir behandlingarna effektivare! Genom att man kan använda en betydligt lägre styrka än traditionell IPL minimerar man även risken för pigmentförändringar och brännskador, samtidigt som man uppnår bättre resultat.

Unikt kylsystem.
Cellox 20 har ett effektivt kylsystem för kylning av det översta hudlagret under behandlingen, vilket innebär en lindrigare behandling och att risken för skador i princip försvinner, även på mörkare hud. Cellox 20 är det enda systemet på marknaden som kan erbjuda permanent hårborttagning på mörkare hudtyper.

Hela kroppen kan behandlas.
De flesta hår- och hudtyper går att behandla, men generellt sett gäller att ju mörkare hår och ljusare hy, desto snabbare och bättre resultat får man. Cellox 20 har inga begränsningar vad gäller behandlingsområde, utan fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen.

Hur fungerar permanent hårborttagning med Cellox?
Eftersom håret växer i olika cykler (växtfaser), måste man göra flera behandlingar för att bli av med allt hår för gott. Håret har tre olika växtfaser:

Anagen fas (aktiv växtfas)  ca 10-20 % av hårstråna befinner sig i denna fas.
Katagen fas (övergångsfasen)  Håret slutar att växa, hårsäcken blir inaktiv och börjar krympa. 3-4 % av håren befinner sig i denna fas.
Telogen fas (vilofas)  I slutet av denna fas lossnar hårstråt och ett nytt börjar växa. Resterande hårstrån befinner sig i denna fas.

Cellox ödelägger endast de hårstrån som befinner sig i den aktiva växtfasen (anagena). Vid ca 70º C  förstörs proteinet i dessa hårsäckar. Efter tre behandlingar har som regel 40 % av hårväxten försvunnit och efter sex behandlingar 70-90 %. Individuella variationer förekommer.

Forskning visar att ett anagent hårstrå som förstörts inte växer tillbaka. Håranlag kan däremot aktiveras p.g.a. hormonell påverkan som tex klimakteriet. Detta rör sig då om nya hårstrån.

Behandlingarna bör göras med ca 5-8 veckors mellanrum.

Vad händer med hårstråna efter behandling?
Ca tre veckor efter behandling börjar hårstråna från de förstörda hårsäckarna att ramla av.

Hur många behandlingar krävs?
Eftersom allt hår i det behandlade området inte befinner sig i den aktiva växtfasen brukar man räkna med att det kan behövas ca 4-10 behandlingar. Vanligtvis görs behandlingarna med ca 5-8 veckors mellanrum för att vilande hårstrån som ej förstörts under behandling ska hinna växa ut. Detta är individuellt från person till person och beror på behandlingsområde och hur snabb och kraftig hårväxt man har.

Viktigt att tänka på före och efter behandling. 
Låt din hud vila från solning (både utomhus och solarium) en period före och efter behandlingen och använd alltid solskyddsfaktor. Rekommenderade solskyddsprodukter finns till försäljning i salongen. Om du vill ta bort hår mellan behandlingarna får du endast raka eller klippa bort det. Inga metoder som avlägsnar hårroten (till exempel vaxning, pincett eller diatermi) får användas! Brun-utan-sol produkter ska inte heller användas före behandling, då man vill att huden ska vara så ljus som möjligt vid behandlingstillfället.

Alla Cellox-behandlingar föregås av en kostnadsfri konsultation för att avgöra din hudtyp, mängd hårväxt, antal behandlingar och kostnad.

 

Vad kan man mer göra med Cellox 20?

Cellox 20 behandlar:
Oönskad hårväxt
Hudföryngring
Hudförbättring
Ytliga kärl
Pigmentfläckar
Åldersfläckar
Acne
Rosacea

 

Se priser på behandlingarna till vänster under fliken ”Behandlingar”

Varmt välkommen att kontakta mig för frågor och tidsbokning, eller boka in dig direkt på en konsultation via hemsidan! <3

 

Månadens erbjudanden
rosor

Inbjudan..!!

Läs mer »

Cellox-20-liten2

NYHET! Ny maskin för permanent hårborttagning i salongen!

Läs mer »

esse1

Esse – Lär dig mer om framtidens hudvård!

Läs mer »